Leersum – 1956

Jeroen Gulikers studeerde accordeon aan het Arnhemse conservatorium bij Miny Dekkers.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Mie Miki, Geir Draugsvoll en James Crabb, Friedrich Lips, Vjatschelaw Semjonov en Yuri Shishkin en behaalde prijzen op de concoursen van de NOVAM, International Tape-recording Competition, Prinses Christina Concours en SJMN.

Hij werkte samen met o.a. Quirine Melssen, Meriam de Korte, Joost Belinfante (Doe Maar) en Henk Westbroek (Het Goede Doel). Tevens maakte hij o.a. deel uit van de nederpopband AMeHOELA, dat Nederlandstalig eigen werk speelde, en van het orkest bij de voorstelling ‘De Behang Conversaties’ van Penelope Producties.

Jeroen was als accordeonist verbonden aan het orkest van de met vele prijzen bekroonde musical ‘Ciske de Rat’ van Joop van den Ende. Ook maakte Jeroen deel uit van het accordeon/strijkers-ensemble Stracc.

Hij nam met Joost Belinfante de CD ‘Zing dan mee?’ op, met accordeonensemble D’Acht de CD’s ‘GeD’Achten’ en ‘Piazzolla HoogD’Achtend’, met het NSAO de CD ‘Lunapark’ en met RJ Rootz een album met kinderliedjes.

Momenteel is hij dirigent van accordeonverenigingen Amady uit Brummen, Aeolus uit Dieren en Crescendo uit Leersum. Tevens is hij eerste accordeonist bij het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest.

Jeroen is jarenlang als jurylid verbonden geweest aan het VARA Kinderen Voor Kinderen Songfestival. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur. Zijn liedjes zijn uitgevoerd door o.a. Kinderen Voor Kinderen, Berget Lewis en Karin Bloemen.

Meer informatie: www.jeroengulikers.nl

Contact gegevens

Secretaris:

Mevr. R. (Rena) van Poelgeest-Nijmeijer

 

e-mail: rena@crescendoleersum.nl

Telefoon: : 06-30946121

E-mail (algemeen): info@crescendoleersum.nl

Miljoenen artikelen